Το παγωτό είναι το προϊόν που παράγεται με κατάψυξη μίγματος γάλακτος ή και άλλων βρώσιμων συστατικών , γλυκαντικής ύλης και ορισμένων άλλων ύλων που επιτρέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία , με σύγχρονη ανάδευση και ενσωμάτωση αέρα .

Πρώτες ύλες για την Παρασκευή παγωτού :

  • Λίπος γάλακτος ( Βελτιώνει τη δομή του παγωτού δίνοντας απαλότητα στην υφή του τελικού προϊόντος , Αυξάνει την γευστικότητα , Αυξάνει την αντίσταση του στη ρευστοποίηση κ.α)
  • Στερεά συστατικά γάλακτος άνευ λίπους ( Συντελούν στην αύξηση της θρεπτικής αξίας του παγωτού , μειώνουν το σημείο πήξης , παρεμποδίζουν το σχηματισμό μεγάλων παγοκρυστάλλων , βελτιώνουν τη δομή και την σύσταση κ.ά. )
  • Γλυκαντικές ύλες ( Η βελτίωση των ιδιότητων ρευστοποίησης , η βελτίωση της δομής και της σύστασης , η βελτίωση του αρώματος και της γεύσεις κ.α. )
  • Σταθεροποιητές (Βελτίωση των ιδιοτήτων ρευστοποίησης , βελτίωση της δομής και της σύστασης , αντίδραση με τις πρωτεΐνες κ.α. )
  • Γαλακτωματοποιητές ( Βελτίωση της διασποράς των λιποσφαιρίων , διευκόλυνση των αλληλεπιδράσεων λίπους / πρωτεΐνης κ.α. )
  • Αρωματικές ύλες
  • Χρωστικές

Παρασκευή παγωτού :

  • Προετοιμασία του μείγματος
  • Θερμική επεξεργασία του μείγματος
  • Ομογενοποιηση
  • Ψύξη – ωρίμανση
  • Κατάψυξη – Διόγκωση
  • Προσθήκη αρωματικών υλών , χρωστικών και άλλων συστατικών
  • Συσκευασία
  • Συντήρηση του παγωτού

 

Πλέον το παγωτό έχει κατακτήσει την πρώτη θέση τους καλοκαιρινούς μήνες  ως την πιο γλυκιά απόλαυση .

 

Για την σωστή προβολή του παγωτού σας θα πρέπει να εξοπλιστείτε με ένα ψυγείο παγωτού βιτρίνα ανάλογα τις θέσεις που χρειάζεστε . Τι θα πρέπει να αναζητήσετε όμως πριν προβείτε στην αγορά του ψυγείου ?

 

  • Την εξωτερική του διάσταση
  • Την χώρα προέλευσης
  • Την μάρκα
  • Την χωρητικότητα
  • Ψύξη : Στατική η βεβιασμένη
  • Απόψυξη
  • Καμπύλη αέρα

 

Παρακάτω θα σας δώσουμε ιδέες για ψυγεία παγωτού :

Βρισκόμαστε δίπλα σας με τις καλύτερες τιμές της αγοράς , μοιράζοντας με εσάς ιδέες , απόψεις και γνώσεις  για να κάνετε μια σωστή και ποιοτική επιλογή που θα κρατήσει χρόνια .