Παγωτό - ψυγείο βιτρίνα παγωτού
Το παγωτό είναι το προϊόν που παράγεται με κατάψυξη μίγματος γάλακτος ή και άλλων βρώσιμων συστατικών , γλυκαντικής ύλης και ορισμένων άλλων ύλων που επιτρέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία , με σύγχρονη ανάδευση και ενσωμάτωση αέρα .
Πρώτες ύλες για την Παρασκευή παγωτού :
- Λίπος γάλακτος ( Βελτιώνει τη δομή του παγωτού δίνοντας απαλότητα στην υφή του τελικού προϊόντος , Αυξάνει την γευστικότητα , Αυξάνει την αντίσταση του στη ρευστοποίηση κ.α. )
- Στερεά συστατικά γάλακτος άνευ λίπους ( Συντελούν στην αύξηση της θρεπτικής αξίας του παγωτού , μειώνουν το σημείο πήξης , παρεμποδίζουν το σχηματισμό μεγάλων παγοκρυστάλλων , βελτιώνουν τη δομή και την σύσταση κ.ά. )
- Γλυκαντικές ύλες ( Η βελτίωση των ιδιότητων ρευστοποίησης , η βελτίωση της δομής και της σύστασης , η βελτίωση του αρώματος και της γεύσεις κ.α. )
- Σταθεροποιητές (Βελτίωση των ιδιοτήτων ρευστοποίησης , βελτίωση της δομής και της σύστασης , αντίδραση με τις πρωτεΐνες κ.α. )
- Γαλακτωματοποιητές ( Βελτίωση της διασποράς των λιποσφαιρίων , διευκόλυνση των αλληλεπιδράσεων λίπους / πρωτεΐνης κ.α. )
- Αρωματικές ύλες
- Χρωστικές
Παρασκευή παγωτού :
- Προετοιμασία του μείγματος
- Θερμική επεξεργασία του μείγματος
- Ομογενοποιηση
- Ψύξη – ωρίμανση
- Κατάψυξη – Διόγκωση
- Προσθήκη αρωματικών υλών , χρωστικών και άλλων συστατικών
- Συσκευασία
- Συντήρηση του παγωτού
Πλέον το παγωτό έχει κατακτήσει την πρώτη θέση τους καλοκαιρινούς μήνες ως την πιο γλυκιά απόλαυση .
Για την σωστή προβολή του παγωτού σας θα πρέπει να εξοπλιστείτε με ένα ψυγείο παγωτού βιτρίνα ανάλογα τις θέσεις που χρειάζεστε . Τι θα πρέπει να αναζητήσετε όμως πριν προβείτε στην αγορά του ψυγείου ?
- Την εξωτερική του διάσταση
- Την χώρα προέλευσης
- Την μάρκα
- Την χωρητικότητα
- Ψύξη : Στατική η βεβιασμένη
- Απόψυξη
- Καμπύλη αέρα
Παρακάτω θα σας δώσουμε ιδέες για ψυγεία παγωτού :
Βρισκόμαστε δίπλα σας με τις καλύτερες τιμές της αγοράς , μοιράζοντας με εσάς ιδέες , απόψεις και γνώσεις για να κάνετε μια σωστή και ποιοτική επιλογή που θα κρατήσει χρόνια .
Αφήστε σχόλιο