Όλες οι κόρες θαυμάζουν τους μπαμπάδες τους για κάποιο λόγο , εγώ τον δικό μου γιατί είναι ένας ψαράς που καταρρίπτει τους μύθους των μεγεθών και της ποσότητας και γιατί αγαπάει το τσίμπημα στο αγκίστρι και όχι το μέγεθος της αλιείας . Από μικρή πήγαινα μαζί του για ψάρεμα μου μάθαινε τις κατηγορίες και της ονομασίες των ψαριών , δεν μπορούσα να καταλάβω την γαλήνη και την ελευθερία που του έδινε η βάρκα και το πέλαγος .

Αναφέρω παραπάνω ότι ο δικός μου ο πατέρας καταρρίπτει τους μύθους τον ψαράδων , έναν από αυτούς τον είχε αναφέρει  ο Καζαντζάκης : Ένας ψαράς έριξε το δίχτυ με μεγάλα μάτια κ το τράβηξε στη στεριά. Μεγάλα ψάρια πιαστήκανε μες το δίχτυ, αλλά τα μικρά βγήκαν από τα μάτια του διχτυού και γλυτώσανε.

Ο βυθός έχει πολλά είδη ψαριών κάποια από αυτά δεν τα γνωρίζουμε , κάποια τα αλιεύουμε παρά το γεγονός ότι είναι είδος υπό εξαφάνιση και κάποια λαχταράμε να τα έχουμε στο πιάτο μας .

Παρακάτω θα σας αναφέρουμε κάποια από τα είδη που απαγορεύεται η αλίευση τους διότι κατατάσσονται στις κατηγορίες των ειδών υπό εξαφάνιση :

  • Ερυθρός τόνος (επιστημονική ονομασία: Thunnus thynnus ) είναι γνωστός και ως τόνος με γαλάζια πτερύγια .
  • Ξιφίας ( επιστημονική ονομασία Xiphias gladius– Ξιφίας το ξίφος )
  • Γαλέος (επιστημονική ονομασία Galeorhinus galeus, «Γαλεόρρινος ο γαλέος» )
  • Ροφός ( η επιστημονική ονομασία του είναι Epinephelus marginatus– Επινέφελος ο κρασπεδωτός ή Epinephelus guaza, ή Serranus gigas )
  • Καρχαρίας ( η ονομασία καρχαρίας προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό “κάρχαρον” (= πριόνι), λόγω σχήματος και διάταξης των δοντιών του)

Κάθε Έλληνας καταναλώνει περίπου 12 κιλά ψάρια και θαλασσινά το χρόνο . Τα ψάρια αποτελούν σημαντική πηγή διατροφής καθώς έχουν θρεπτικά συστατικά όπως ζωικές πρωτεΐνες, λίπη, βιταμίνες όπως και πολλά άλλα πολύτιμα στοιχεία για την ανθρώπινη υγεία .

Στα καταστήματα εστίασης που ακολουθούν το θαλασσινό μενού συνεπώς και συνταγές με ψάρια μπορείτε να δοκιμάσετε νέες γεύσεις η ακόμα και την γεύση που έχει στιγματίσει τον ουρανίσκο σας .

Πως όμως ένα κατάστημα (εστιατόριο , ταβέρνα , sushi bar/restaurant κ.α. )   θα προωθήσει και θα αποθηκεύσει σωστά τα θαλασσινά του προϊόντα έτσι ώστε ο πελάτης να πεινάσει με το μάτι και να γευτεί την αγνή ποιότητα που παράγει η θάλασσα ?

Η εταιρία μας ‘’Attica Inox ‘’ μπορεί να σας λύσει αυτές τις απορίες με τον κατάλληλο και ποιοτικό εξοπλισμό προβολής και συντήρησης .

Για τα καταστήματα που θέλουν να προβάλουν τα θαλασσινά τους επάνω σε πεζόδρομους , μπροστά από το μαγαζί τους ακόμα και μέσα σε αυτό υπάρχουν οι βιτρίνες προβολής σε διάφορες διαστάσεις , τοίχου με καθρέπτη  , κέντρου , απλά  εκθετήρια χωρίς ψυκτικό μηχάνημα , εκθετήρια σε σχήμα βάρκας η ακόμα και σε σχήμα κοχύλι .

Παρακάτω θα σας δώσουμε ιδέες για βιτρίνες προβολής :

 

 

Ένα κατάστημα όμως εκτός από την βιτρίνα προβολής χρειάζεται και το μηχάνημα που θα του εγγυηθεί πως η ποιότητα που έχει επιλέξει για τον πελάτη του δεν θα αλλοιωθεί από λάθος επιλογή ψυγείου αποθήκευσης .

Υπάρχουν πολλών ειδών ψυγεία συντήρησης αλλά δεν κάνουν όλα τα ψυγεία για συντήρηση και αποθήκευση ψαριών, η στατική ψύξη είναι η κατάλληλη για αυτή τη χρήση. Η αποθήκευση συνήθως γίνεται σε όρθιους θαλάμους σε τελάρα PVC υπάρχουν όμως και καταστήματα που δεν έχουν την δυνατότητα χώρου οπότε για αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν τα ψυγεία πάγκοι ( από 0,70 cm – 1,34 m ) .

Παρακάτω θα σας δώσουμε ιδέες για ψυγεία – θαλάμους ψαριών :

 

Βρισκόμαστε δίπλα σας με τις καλύτερες τιμές της αγοράς , μοιράζοντας με εσάς ιδέες , απόψεις και γνώσεις  για να κάνετε μια σωστή και ποιοτική επιλογή που θα κρατήσει χρόνια .